Duracell Powerbank Charge 10

Duracell Powerbank Core 10

Duracell Powerbank Micro 5

Nagenoeg elke smartphonegebruiker wordt een beetje zenuwachtig als deze nog maar 10% accuduur of minder op zijn of haar scherm ziet staan. Geen stopcontact in de buurt? Dan is een powerbank het ultieme redmiddel.

Een powerbank is een externe herlaadbare batterij. In de meeste gevallen gaat het om een Lithium-Ion-batterij, af en toe kom je ook eens een powerbank met een Lithium-Polymeer-accu tegen. Meestal zit ie in een mooie plastic of metalen behuizing met één of meerdere usb-poorten zodat je op elk ogenblik extra energie kunt tanken voor je smartphone.

Vandaag de dag zijn powerbanks volledig ingeburgerd. Heel wat scholieren en studenten hebben een exemplaar in hun boekentas zitten en ook in de trein of op een festivalweide zie je erg veel mensen een powerbank gebruiken. Logisch, want bij intensief gebruik haalt er nagenoeg geen enkele smartphone het einde van de dag. Een powerbank is dus altijd welkom.  Om de powerbank zelf op te laden, hang je ‘m aan een usb-poort van je computer of gebruik je de adapter van je smartphone. Onthoud dat hij via een adapter een stuk sneller zal opladen dan via de pc.

De kracht en grootte (en ook de prijs) van een powerbank is afhankelijk van de capaciteit van de accu die erin zit. Die capaciteit drukken we uit in milliampère-uur of afgekort mAh. Hoe hoger het aantal mAh, hoe meer energie de powerbank kan opslaan.

Je zou in principe kunnen stellen dat een powerbank tot  ca 5.000 mAh voor gewone gebruikers is. Powerbanks met een capaciteit tot 10.000 mAh is eerder voor de intensieve gebruikers en meer dan 10.000 mAh is enkel geschikt als je meerdere dagen geen toegang tot elektriciteit zou hebben of meerdere apparaten tegelijkertijd wilt opladen. Houd ook in het achterhoofd dat de capaciteit een grove indicatie is.