Smartphone leeg?

Bijna elke smartphonegebruiker wordt zenuwachtig als deze nog maar 10% accuduur op het scherm ziet staan. Geen stopcontact in de buurt? Geen paniek, de powerbank is je ultieme redmiddel.

Handige accu.

Een powerbank is een externe herlaadbare batterij. Een draagbare accu, die je gsm oplaadt. Dit via een usb kabel of draadloos. Meestal zit ie in een mooie plastic of metalen behuizing. Voorzien van één of meerdere usb-poorten zodat je op elk ogenblik extra energie kunt tanken voor je smartphone. Wireless powerbanks zijn natuurlijk nog handiger.

Mooi dat powerbanks volledig ingeburgerd zijn. Heel wat en studenten hebben een exemplaar in hun boekentas zitten. Ook in de trein of op een festivalweide zie je erg veel mensen een powerbank gebruiken. Logisch, want bij intensief gebruik haalt geen enkele smartphone het einde van de dag. Een powerbank is dus altijd super handig.  Om de powerbank zelf op te laden, hang je ‘m aan een usb-poort van je computer of gebruik je de adapter van je smartphone. Onthoud dat hij via een adapter een stuk sneller zal opladen dan via de pc.

Capaciteit.

De kracht en grootte (en ook de prijs) van een powerbank is afhankelijk van de capaciteit van de accu die erin zit. Die capaciteit drukken we uit in milliampère-uur of afgekort mAh. Hoe hoger het aantal mAh, hoe meer energie de powerbank kan opslaan. En dus hoe meer reserve batterij je hebt.

In principe kun je stellen dat een powerbank tot  ca 4.000 mAh voor gewone gebruikers is. Powerbanks met een capaciteit tot 10.000 mAh is eerder voor de intensieve gebruikers en meer dan 10.000 mAh is enkel geschikt als je meerdere dagen geen toegang tot elektriciteit zou hebben of meerdere apparaten tegelijkertijd wilt opladen. Houd ook in het achterhoofd dat de capaciteit een grove indicatie is. Na verloop van tijd verliest de powerbank zelf ook wel wat energie waardoor je een smartphone met een batterij van 2.000 mAh net geen twee keer volledig kunt opladen met een powerbank van 4.000 mAh.

Steeds betere smartphones.

Smartphones worden steeds sneller en krijgen als maar meer geheugen. Schermen verbeteren continu in resolutie. De fabrikanten upgraden ook de batterijcapaciteit. Dat moet ook wel, want we willen toch zeker niet met een lege telefoon zitten. Zo upgraden ook de fabrikanten van de powerbanken hun modellen ook. Redkey volgt dit voor jou op de voet, en verkoopt state-of-the-art merken zoals Duracell en InfinityLab.